Suncokretov med

Med izuzetnog ukusa, mirisa i nutritivne vrednosti, zbog visokog sadržaja polena. Pčele su ga prikupile sa srednjebanatskih polja 2018. godine. Usled bogate cvetne (livadske) paše, med je nešto tamnije boje, manje kiselkastog, više gorkastog ukusa, te mirisa na ivanjsko cveće, majkinu dušicu i ostalo livadsko bilje.

Na "zapadu" cenjen, a kod nas nepravedno potcenjen. Ovaj med, boje ćilibara, brzo će kristalisati, upravo zbog visokog sadržaja polenovog praha.

Kristalizacija je jedinstveno svojstvo čistih, prirodnih medova, osim bagremovog, koji zbog nižeg sadržaja polena ostaje u tečnom stanju i više godina.


Pčelinjak Tucakov

Din 500
Excluding Tax
Stanje na zalihama: 600 Tegla

Tegla

Antioksidativno svojstvo meda - redovna upotreba meda podiže nivo antioksadativnih materija u ljudskom organizmu. Ovu aktivnost imaju sve vrste meda ali najviše med od heljde i suncokreta a zatim kod tamnih vrsta livadskog meda. Redovna upotreba smanjuje rizik od nastanka bolesti izazvanih oksidativnim stresom (kardio-vaskularne bolesti, neuro-degenerativne bolesti, tumori, katarakta, diabet, rheumatoid artrit).